Luunja Keskkooli õpilane Melissa Lokk oli Luuleprõmmul taas edukas

19. oktoobril toimus Tartu Linnaraamatukogus taaskord koolinoorte Luuleprõmm, kus Luunja Keskkooli 6. a klassi õpilane Melissa Lokk saavutas oma vanuseastmes teise koha. Noorte Luuleprõmmul (inglise poetry slam) esinevad oma kirjutatud luuletustega noored seitsmendast kuni kahekümnenda eluaastani. Kirjutada võib nii riimilist kui ka vabavärssi. Vanemad osalejad eelistavad pigem vabavärssi, nii katsetas ka Melissa käesoleval võistlusel esmakordselt just seda vormi.

Melissa jagab oma kogemusi ja muljeid: „Ma osalesin Luuleprõmmul kolmandat aastat järjest. Sellel aastal oli osavõtjaid üpriski vähe. Alguses, kui lavale läksin, tuli väike närv sisse, kuid kui ma lavalt ära tulin, laskus mu õlgadelt koorem. Esinedes on tähtis, et loeksid oma luuletust mõttega, vaataksid publiku poole. Oluline on ka see, et loeksid luuletust kõva häälega, et su luuletuse mõte jõuaks ka kõige kaugemas pingis istuva kuulajani. Saavutasin 2. koha. See on väga super tulemus, sest võistlesin 12-15aastaste vanusegrupis. Olin oma vanusegrupis kõige noorem osavõtja. Keegi osavõtjatest ei lahkunud ilma raamatuta.“

Luuleprõmmul on Luunja Keskkool osalenud alates selle ürituse algusajast. Igal aastal oleme olnud ka edukad. Kõige esimesel korral võitis oma vanuseastme samuti Melissa Lokk luuletusega „Isa argipäev“; Elise Belov sai tol korral teise koha.

Juba järgmisel Luuleprõmmul võitis Elise Belov oma luuletusega „Kaebelaul“ nii publiku lemmiku, maakonna – kui ka vabariigivooru.

Ka järgmine Luuleprõmm oli meie koolile edukas – Lauri Kask saavutas oma vanuseastmes teise koha. Elise Belov luuletusega „Hirmud“ esimese ja vabariiklikus voorus kolmanda koha.

Suured kiidusõnad Melissale, kes ka käesoleval aastal Luunja kooli Luuleprõmmul tublisti esindas.

Riina Belov, eesti keele ja kirjanduse õpetaja

Melissa Lokk, 6. a klassi õpilane

Foto: Riina Belov