Öölugemine Luunja Keskkoolis

18.oktoobril toimus Luunja Keskkoolis 2.-4. klassidele traditsiooniks saanud öölugemine. See on kujunenud üheks aasta oodatuimaks sündmuseks. Juba nädal enne üritust hakkasid õpilased planeerima, millise varustuse nad aardejahi tarvis kaasa peaksid võtma ning kuhu  nad oma aseme sätivad. Esimesed öölugejad olid kohal tund aega enne üritust. Õhtu tõmbenumbriks ongi alati olnud aardejaht, kus õpilased lahendavad rühmades salapärastes pimedates koolikoridorides taskulampide valgel põnevaid salakoode, et leida õpetajate poolt peidetud müstiline aare. Sel aastal oli 4.b klassi õpilastel võimalus aare jahi lõpus lunastada ning kätte saada otse direktorilt tema kabinetis. Direktor esitas õpilastele mõistatusi ning tegi hiljem klassist ühispildi. Õpilased olid selle üle väga uhked. Lisaks aardejahile toimusid klassides viktoriinid, kus õpilased said kirjandusalaseid teadmisi proovile panna. Veel oli õpilastel võimalus mängida erinevaid lauamänge ning veeta oma klassikaaslastega mõnusasti aega. Loomulikult ei saa öölugemine toimuda lugemiseta. Seega oli ürituse üheks osaks vaikne lugemine. Väga mõnus oli vaadata õpilasi, kes vaikselt nohisedes lugesid. Vaikust katkestas kohati vaid mõni naeruturtsatus, mille tingis naljakas lugu valitud raamatus. Õhtu lõppes öökinoga ning lõpuks suikusid vaprad öölugejad magusasse unne.

Autor: Mari Tikk
Fotod: Ülle Hint-Märtson, Helen Kikas