Euroopa nädal tõi koolilaste argipäevadesse vaheldust

Maikuu teisel nädalal toimus Luunja Keskkoolis seoses projektiga „Euroscola“ Euroopa nädal, mille viisid läbi grupp 9.-11. klassi õpilasi, keda juhendasid majanduse ja keemia õpetaja Ülle Tõnutare ning õppe- ja arendusjuht Ülle Taaber. Projektist said erinevate tegevustega osa võtta kõikide klasside õpilased.

Esmaspäeval, 6. mail toimus Euroopa nädala avamine koos teemakohaste plakatite ja dekoratsioonidega. Lisaks korraldati õpilastele Euroopa riikide lipumäng, kus tuli riigid ja lipud omavahel kokku viia. Mängust said osa võtta ja oma teadmised proovile panna viienda kuni üheksanda klassi õpilased.

Teisipäeval, 7. mail avati Luunja Keskkooli pikas koridoris esimese kuni neljanda klassi õpilaste joonistuskonkursi „Mina Euroopas“ näitus. Vahvate joonistustega olid õpilased näidanud, missugused on Euroopa riigid nende silmade läbi nähtuna. Sellel päeval toimus suurematele õpilastele Euroopa-teemaline viktoriin, kust võtsid aktiivselt osa viienda kuni üheteistkümnenda klassi õpilased.

Kolmapäeval, 8. mail külastasid meie kooli Eesti-Vene piiriülese koostöö esindajad: kaks eestlast, lätlane ja venelane. Sellega seoses toimus kümnendale ja üheteistkümnendale klassile inglisekeelne loeng, kus õpilased said aimu piiriülesest tööst ning pärast loengut oli kuulajatel võimalus küsimusi esitada ja saada vastuseid.

Neljapäeval, 9. mail ehk Euroopa päeval, millal pühitsetakse rahu Euroopas, toimus nii väikestele kui ka suurtele õpilastele teine vahva Euroopa mäng. Seekord panid õpilased oma teadmised proovile kahekümne kaheksa erineva riigi vaatamisväärsuste tundmises. Nimelt pidid nad ära arvama pildi põhjal, missuguse riigi vaatamisväärsusega on tegu.

Reede, 10. mai olid kokkuvõtete ja autasustamise päev, kus mängudes, viktoriinis ja joonistuskonkursil osalenud parimad õpilased said endale vahvad Euroopa märgiga meened.

Terve nädal oli täis aktiivseid tegevusi. Lapsed said tänu Euroscola projektile Euroopa Liidu, valimiste ning riikide kohta rohkem teadmisi. Esimesel korrusel oli üleval stend vahvate faktidega Euroopa kohta, telekast jooksid erinevate riikide lippude pildid koos sealse maa tervitusega. Õpilased olid aktiivsed osalejad ja loodame, et tuleb veel projekte, kus saab kaasata nii väikseid kui ka suuri ja neile uusi teadmisi jagada.

Egle Oolberg, projekti läbiviimises osalenud 10. klassi õpilane

Foto: Egle Oolberg