„Vahel jõuab kirjanduse sõnum noorele pärale alles siis, kui ta on selle läbi mänginud, sellest rääkinud…“

Tartu laste- ja noorsookirjanduse festival

9.-12. oktoobrini toimus Eesti kirjanduse Seltsi, Tartu Linnaraamatukogu ja Eesti Emakeeleõpetajate Seltsi korraldusel juba kolmandata korda Tartu laste- ja noortekirjanduse festival. Neli päeva kestev programm pakkus kohtumisi kirjanikega, pop-up kirjanduskohvikuid ning mitmesuguseid laste ja noorte ülesastumisi. Erinevate kirjanduse, lugemise ja raamatutega seotud sündmustega olid haaratud nii lapsed, noored kui ka täiskasvanud.

11. oktoobril kogunesid Tartu linna koolide õpilasgrupid Linnaraamatukogusse, et  draamavormis uudiskirjandust tutvustada.

Avakõnes lausus ürituse eestvedaja, Raatuse kooli emakeeleõpetaja M. Jürgenson: „Vahel jõuab kirjanduse sõnum noorele pärale alles siis, kui ta on selle läbi mänginud, sellest rääkinud…“

Esitati katkendeid Mika Keräneni erinevatest teostest, aga dramatiseeriti ka Ketlin Priilinna ja Ene Sepa loomingut. Positiivselt ootamatud olid Raatuse kooli etendused, kus õpilastega koos esinesid  ka sama kooli õpetajad.

Luunja Keskkooli näitering osales üritusel esmakordselt. Meie etendus „Kui härra Koer hammustab“ võeti soojalt vastu ja kutsuti koostööle ka järgmise aasta kirjandusfestivalil.

Järgmine võimalus etendust näha on 16. oktoobril toimuval etluskonkursil Luunja kultuurimajas.

Pärastlõunal jätkasid meie kooli õpilased Devon Sell ja Melissa Lokk enda proovilepanekut Luuleprõmmu konkursil. Žürii esimees, Eestit rahvusvahelisel Poetry slam`il esindanud luuletaja Jaak Känd, jagas noortele luuletajatele nõuandeid edukamaks esinemiseks. Melissal soovitas ta vaatamata noorele eale juba täiskasvanute luulevõistlustel end proovile panna.

Päris kindlasti on Melissal eduka esinemise ja luule loomise nipid selged – 12- 15aastaste vanusegrupis saavutas Melissa taas esikoha.

Palju õnne Melissale!

Riina Belov, näiteringi juhendaja